Cholesterol nog nooit zo laag geweest!

Cholesterol nog nooit zo laag geweest!

Na circa 13 jaar simvastatine gebruikt te hebben tegen een te hoog cholesterol kreeg ik jeuk. Zo erg dat ik er ‘s nachts wakker van werd.

Ik gaf eerst de schuld aan waspoeder met parfum, doucheproducten en dergelijke. Die producten niet meer gebruikt, maar de jeuk bleef. Ten einde raad naar de huisarts. Na bloed te hebben geprikt bleken mijn leverwaarden helemaal niet goed te zijn.

Omdat ik na een tip van een vriendin gelezen had over de mogelijke bijwerkingen van simvastatine ben ik in overleg met de huisarts gestopt met dit medicijn. Maar ja, toen liepen de cholesterol waarden weer op. De huisarts adviseerde andere medicijnen. Ik was echter erg argwanend geworden tegen chemisch geproduceerde medicijnen, als deze zelfs je lever kunnen aantasten, wat heb je daar dan aan.

Voor mijn rugklachten kwam ik bij toeval, een open dag van salon Siezo in Twello, terecht bij An-Akh Zaldoc,  CAM-therapeut. Bij de lichaamscheck die hij bij mij uitvoerde, bleek dat onder andere mijn leverwaarden niet goed waren. Ik was verbluft dat hij dat kon constateren, want dat had ik hem niet verteld.

Hij adviseerde om lijsten bij te houden en alles op te schrijven wat ik at en dronk. Daar uit trok hij dan conclusies over mijn klachten en deed aanbevelingen over wat wel en niet te eten en te drinken.

Uiteindelijk kwamen we uit op rode gist tabletten te gebruiken tegen mijn te hoge cholesterol en histamine-arm te eten tegen de jeuk. Ook een week vasten deed wonderen. Mijn cholesterol bleek op 13 juni van dit jaar nog nooit zo laag te zijn geweest. Van 8,5  met simvastatine, wisselend tussen de 7 en de 5,6 naar 4,5 ! met rode gist tabletten (2 keer daags), anders eten en een week van vasten.

En van mijn jeuk ben ik ook af.

Elly

Neem contact op of maak direct een afspraak

Heeft u vragen over de behandelingen van Zinnith?
Neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak gelijk een afspraak.