Erkenning geven aan emoties

Het onderbewustzijn is voor velen een angstig gebied waar we zo ver mogelijk vandaan willen blijven. Toch kunnen we stellen dat indien we moeite doen om dit gebied te ontginnen, we ons steeds rijker binnen onszelf gaan voelen.
Om op dit niveau zinnige vooruitgang te boeken dienen de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk te zijn, willen wij niet steeds terugvallen naar de oude patronen.

Het leerproces is duidelijk afhankelijk van de eerder omschreven vier principes. Worden deze stap voor stap in gang gezet dan is de persoon op weg om ziek makende trillingen te elimineren, en zo verkrijgt men steeds meer inzicht in het persoonlijke functioneren.

Eerder is gezegd dat de meeste mensen terugschrikken om geconfronteerd te worden met diepgewortelde emoties. Bang dat deze naar buiten komen en bang dat hierop een veroordeling volgt op het vertoonde gedrag. Een vicieuze cirkel die doorbroken dient te worden door inzichten te verschaffen en om verandering te helpen realiseren.

Het inzicht, om niet steeds te moeten duelleren, te denken in vormen als macht en onmacht, en je steeds energie te laten afnemen door in te gaan op oordelen en vooroordelen van anderen, zijn standaard model om jezelf je groei te belemmeren. Het aanvaarden dat zowel positieve als negatieve eigenschappen in jezelf een functie hebben die je inwendig dient te aanvaarden is het begin van ieders groei.

Ieder heeft recht op zijn eigen gevoel, of dat nu verdriet of vreugde is, wie niet aanvaard dat jij dat recht hebt durven nemen, zal leiden tot een veroordeling. Alles wat te maken heeft met vooroordelen of oordelen past in principe niet bij een harmonieus lichaam, aangezien het de geest verziekt…….!

Heel summier bieden wij u nu een:”Haptonomische levensvisie”. Gezond worden en blijven is een liefdevolle uitnodiging aan jezelf. Stelregel:”Gezondheid kun je niet afdwingen”, dat is een radicaal verkeerde gedachte.

Gezond zijn is een levenswijze!

Gezondheid en Welzijn zijn verworvenheden die worden verkregen door met gevoel aandacht te schenken aan jezelf.

Neem contact op of maak direct een afspraak

Heeft u vragen over de behandelingen van Zinnith?
Neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak gelijk een afspraak.