De natuur was dichter bij ons. We eten nu alles, het liefst alles door elkaar gedurende de hele dag, voedsel wordt bewerkt, gemodificeerd heet dat, van nature aanwezige stoffen eruit en kunstmatig gevormde andere stoffen erin.
Weet dat bewerkt voedsel per definitie altijd energetisch gemanipuleerd is en dus natuurlijk verwoest! Door de vele bewerkingen komen er ongevraagd via ons voedselpakket allerlei niet-natuurlijke (lees: lichaams -vreemde ) stoffen in ons systeem.
Het lichaam moet veel energie oproepen om deze niet-natuurlijke stoffen de baas te blijven. Deze waarheid negeren we liever, want het is niet prettig om genotsmiddelen als suiker en koffie te laten staan. Maar ondertussen ontkennen en bevredigen we onze gevoelens door te veel te roken, te veel te snoepen en we consumeren zoveel dierlijk eiwit (Verzuring) dat het wel fout moet gaan met ons lichaam. We gooien allerlei bouwstoffen door elkaar, zoals eiwitten, koolhydraten en zetmeel. Onze maag lijkt wel een vuilnisvat waar alles wel wordt verwerkt totdat het na heel wat signalen van het lichaam uiteindelijk uitgeput raakt.