Cholesterol gevaarlijk of toch niet?

Cholesterol gevaarlijk of toch niet?

Er is de afgelopen decennia heel wat gepubliceerd en geschreven over Cholesterol en dan vooral een te hoog Cholesterol Dit met als gevolg dat menigeen een te hoog Cholesterol ziet als een belangrijke aandoening en niet verder kijkt naar wat er nog meer zou kunnen spelen. Alles wat tè is is niet goed maar Cholesterol zelf is heel normaal net zoals het heel normaal is dat we vetten binnenkrijgen om ons lichaam te verwarmen en draaiende te houden. We zijn omnivoren en daar hoort bij dat we en plantaardig en dierlijk voedsel binnen krijgen inclusief de daarbij behorende vetten.

Als we alleen zouden kijken naar Cholesterol dan zien we dichtslippende bloedvaten met alles manco’s van dien. Dat kan met dotteren en andere technieken wel wat verbeterd worden maar dan doen we nog steeds niks aan de oorzaak zelf. Waarom hebben wij hier in het westen zoveel hart en vaatziektes? Dit in tegenstelling tot andere landen waarbij in sommige culturen het eten voornamelijk bestaat uit vlees en vis en daar komen geen hart en vaat ziektes voor en ook geen probleem met een (te) hoog cholesterol. Wel wat vreemd toch als we daar naar gaan kijken?

Wellicht komt het dat onze voeding, de samenstelling het geraffineerde(het bewerkte) de vele toevoegingen etc het voor een normaal menselijk lichaam het steeds moeilijker maakt om dit normaal te verweken, met als gevolg het dichtslibben van………..aders ja.

Of zou het kunnen zijn dat we wellicht wat doorgeschoten zijn in de hoeveelheid van wat we eten? Vaak 3 tot 4 maal van wat we dagelijks in normale omstandigheden kunnen verbranden. De rest scheiden we uit op slaan we op en bij dat laatste loop je het risico dat het een en ander dichtslibt.

Of zou het kunnen komen dat de gemiddelde westerse mensen alleen beweegt van en naar zijn auto en naar de lift en mogelijk nog de trap op om naar bed te gaan. Een lichaam wat er voor gemaakt is om elke dag een paar keer fysiek echt een inspanning te leveren. Vergelijk het met een mooie goede auto waar nooit echt mee wordt hard gereden. Die wordt traag wegens het dichtslibben van de leidingen en de verbrandingskamers, zo ook ons lichaam.

Eigenlijk past er volgens maar een antwoord als het gaat om cholesterol. Hier is niks mee indien we weer wat meer op een natuurlijke manier zouden gaan leven. Dus natuurlijk voedsel wat onbewerkt is, als we elke dag een normale dosis beweging hebben en onze voedselinname afstemmen op wat we echt doen, luisteren naar ons lichaam, niet moeilijk maar voor velen nog ver weg. Als we dat allen doen dan bestaat er geen probleem met Cholesterol, want dan zijn we fitter en gezonder dan nu en voelen we ons een stuk fijner. Dus ik ga niet schrijven over welke kruiden e.d. je zou kunne gaan gebruiken om het omlaag te krijgen (die zijn er wel hoor) maar laten we eerst maar eens gaan leven hoe moeder aarde het bedoeld heeft, Namelijk in afstemming met de natuur das lekker das fijn en das Gezond!

Neem contact op of maak direct een afspraak

Heeft u vragen over de behandelingen van Zinnith?
Neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak gelijk een afspraak.