Electroacupunctuur Therapie, een herontdekt wonder

Electroacupunctuur Therapie, een herontdekt wonder

Ik werk al sinds de start van mijn praktijk met EAV oftewel ElectroAcupunctuur volgens Voll. De Duitse Arts Voll, had in 1953 ontdekt dat daar waar meridianen liggen de huidweerstand anders is en dat deze gemeten konden worden met stroom. Hij ontwikkelde hier een apparaat/methode voor welke ook zijn naam zou gaan dragen. Sinds zijn vinding zijn er velen afgeleide vormen geweest, denk aan Mora, Prognos, Vega, Bioresonatie en dan zijn er nog wel wat. De basis van al deze methodes is de EAV en tot op heden heb ik geen reden gezien om af te gaan wijken van deze pure vorm waar je zoveel mee kan. Ook leid ik nu alweer enige jaren therapeuten op zodat ze goed met AEV aan de slag kunnen.

De afgelopen periode heb ik echter voor een van de toepassingen van EAV hernieuwde interesse gekregen, vooral ook omdat ik zie wat je er mee kan bereiken.

Wat kan je allemaal met EAV? Allereerst is daar natuurlijk de puntmeting op basis waarvan je een diagnose kan gaan stellen. In het totaal bevinden zich 1450 acupunctuur punten verspreid over het lichaam. Een therapeut, die totaal met EAV werkt neemt hier standaard ongeveer 90 punten van om een diagnose te krijgen hoe alles werkt in het lichaam. Als hij allergieën/intoleranties vermoedt kunnen ook deze getest worden met EAV. Verder zijn een uitgetest voedingsadvies en het testen van medicatie mogelijkheden.

Een andere vorm is die van Electroacupunctuur Therapie (ET) en deze heb ik de afgelopen periode voor mijn praktijk herontdekt. Met ET werk ik of met de meetstift of met een speciale roller. Je kan ET inzetten zowel orgaangericht als meridiaan gericht. Orgaan gericht dan kan je middels de meetstift of de roller het aangedane gebied of orgaan arceren (bekrassen) of berollen. Dit terwijl je dan werkt met een specifieke stroomfrequentie en een zelf door de cliënt te bepalen intensiteit. Uiteraard kan dit zelfde ook bij meridianen.

In de afgelopen periode heb ik tal van verschillende klachten/kwetsuren mogen behandelen. Zo was daar een hardloper welke telkenmale gigantische krampaanvallen had in zijn kuit. Masseren alleen hielp niet genoeg daar de klachten bleven. Het berollen met de juiste stroomfrequentie gaf het beoogde effect dat de sporter weer kon gaan hardlopen. Ook heb ik een cliënt mogen behandelen met al jarenlange knieklachten. Het bezoeken van welke therapeut dan ook mocht niet baten. Met ET was de knie goed te behandelen en verdwenen de klachten nagenoeg. Of iemand met versleten wervels met uitstralingspijnen naar de benen. Door het toepassen van ET werden de klachten beheersbaar Ook is ET goed toe te passen bij Whiplash klachten, muispolsen, RSI etc en ga zo maar door. Kortom de mogelijkheden van ET kunnen verder en verder herontdekt worden en elke keer dat ik het mag toepassen ben ik dankbaar dat Voll de EAV heeft uitgevonden, een echt wonder………..

Neem contact op of maak direct een afspraak

Heeft u vragen over de behandelingen van Zinnith?
Neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak gelijk een afspraak.