Onafhankelijk onderzoek laat zien dat zorg bij Zinnith werkt!!! Studenten van Saxion houden steekproef onder cliënten

Onafhankelijk onderzoek laat zien dat zorg bij Zinnith werkt!!! Studenten van Saxion houden steekproef onder cliënten

In de afgelopen maanden hebben twee studenten van Saxion Hogeschool onder (ex)cliënten van Centrum Zinnith voor complementaire zorg, onderzoek gedaan naar de kwaliteit en tevredenheid van de aangeboden zorg. Bijna 90% van de clientèle is zeer tevreden en geven aan gemiddeld minder dan 5 behandelingen nodig te hebben gehad om daadwerkelijk resultaat te bereiken.

Zinnith, centrum voor complementaire zorg is sinds 2000 actief in Deventer. Mensen kunnen hier terecht met klachten aan het bewegingsapparaat (o.a. gespecialiseerd in bekken,-en wervelcorrectie), voedingsadviezen, klachten als hoofdpijn, huidproblemen, allergieën en beweegadviezen. Zinnith werkt, zowel voor diagnose als behandelingen, met Electroacupunctuur volgens Voll, een geavanceerde manier van werken met microstroom waar tientallen jaren door zowel artsen als therapeuten ervaring mee is op gedaan. Zinnith, met een klantenkring in de regio Salland maar ook ver daar buiten, leek het een goed plan om de kwaliteit van de geboden zorg extern te laten onderzoeken.

Dit onderzoek is uitgevoerd door M. Kourie en V. Looman, studenten van de opleiding Bedrijfskunde, Management, Economie & Recht van Saxion Hogeschool te Enschede. De studenten hebben een aselecte steekproef gedaan onder de cliënten van Zinnith. Hieruit bleek dat 50% van de cliënten bij Zinnith kwamen met klachten, die al langer dan 2 jaar bestonden; chronische klachten dus. De andere 50 % van de klachten hadden een kortere geschiedenis. Naast de behandelingen zelf, was bij driekwart van de behandelaanpak één of meerdere aanpassing(en) nodig in de leefwijze van de cliënten. Denk hierbij o.a. aan andere voeding of anders of meer bewegen.

Één van de belangrijkste conclusies van het onderzoek is dat er over het algemeen een laag aantal (minder dan 5) consulten nodig waren om effect te hebben. Ook geeft 80% van de cliënten aan dat de behandeleffecten blijvend zijn. Therapeut An-Akh Zaldoc van Zinnith: ”Ik ben heel tevreden over deze uitkomsten van dit onderzoek. We laten hiermee zien kwaliteit te leveren! Complementaire zorg is niet meer weg te denken uit de totale gezondheidszorg, de meerwaarde zit er bij ons in dat we altijd multidisciplinair werken, niet alleen klachtgericht maar ook de oorzaak kunnen vinden en deze willen aanpakken. Een behandelaanpak bestaat meestal dan ook uit meerdere componenten. Als de deskundigheid niet aanwezig is, werken we samen met andere therapeuten of artsen.

Zinnith put uit jarenlange ervaring en kennis welke actueel gehouden wordt zodat altijd nieuwste inzichten kunnen worden toegepast. Daarnaast richt Zinnith zich ook op preventieve zorg. Dus voor komen dat mensen ziek worden. An-Akh Zaldoc: “In een land als China krijgen dorpsartsen niet betaald om mensen beter te maken; ze krijgen betaald om mensen niet ziek te laten worden. Een hele andere insteek dan de gezondheidszorg kent in Nederland. Ik geloof in een preventieve aanpak waarmee je in basis gezonder leeft en daarmee de kans kleiner maakt dat je klachten krijgt en ziek gaat worden”.

Zinnith is gevestigd in de H.G. Gooszenstraat in het voormalige laboratorium van het Deventer Ziekenhuis. Een locatie waar meerdere therapeuten zich gevestigd hebben. Kijk op www.zinnith.nl voor het totale zorgaanbod van Zinnith. Zinnith is dagelijks van 8.30 t/m 17.30 uur te bereiken op 0570 613718 of via het contactformulier op de contactpagina.


An-Akh Zaldoc heeft in 2014 een EVC (erkenning verworven compententies) Fysiotherapie gevolgd en dit ervaringscertificaat op alle eindtermen behaald!

Vanaf 25 november 2014 wordt, An-Akh Zaldoc (lees Zinnith) vergoed door VGZ  indien men aanvullend verzekerd is bij een van de VGZ formules


SOG organiseert meerdere scholing voor beroepsbeoefnaars maar ook voor niet beroepsbeoefenaars. Zo zijn daar de massage en energiecursussen en de EAV opleidingen

klik hier voor de agenda van de opleidingen van SOG

Neem contact op of maak direct een afspraak

Heeft u vragen over de behandelingen van Zinnith?
Neem dan gerust contact op voor meer informatie of maak gelijk een afspraak.